Publisert 14.07.2022

Fugleinfluensa påvist på storjo på Svalbard

Veterinærinstituttet har påvist fugleinfluensa på fem storjoer som ble funnet døde på Hermansenøya på Svalbard i begynnelsen av juli, skriver Veterinærinstituttet i en pressemelding.


Publisert 06.07.2022

SAS-streiken og planlagte helsereiser

Ambulanseflyene, som håndterer transport fra Longyearbyen ved akutt sykdom, er ikke berørt av streiken. Pasienter som skal til planlagt behandling ved institusjoner på fastlandet, kan imidlertid få problemer med å komme seg til behandlingsstedet på grunn av streiken. Berørte pasienter oppfordres til å kontakte behandlingsstedet. 


Publisert 06.07.2022

Sysselmesteren tillater etablering av solceller på Isfjord Radio

Sysselmesteren gir Store Norske tillatelse til etablering av solceller på deler av bygningsmassen på Isfjord Radio, samt etablering av en solcellepark i Randvika.


Publisert 05.07.2022

Henvendelser om SAS-streiken

Sysselmesteren mottar for tiden veldig mange henvendelser om SAS-streiken. Vi ber om at alle henvendelser som gjelder streiken rettes direkte til flyselskapet/reiseoperatøren. Sysselmesteren kan dessverre ikke bistå publikum i disse spørsmålene.  


Publisert 26.06.2022

Følger utviklingen i arbeidskonflikten

Sysselmesteren følger utviklingen i arbeidskonflikten mellom NHO Luftfart og Norsk Flytekniker Organisasjon. – Dersom konflikten får konsekvenser for luftambulansetjenesten til Svalbard, er det alvorlig for oss her oppe. Men nå søndag ettermiddag er ambulanseflyene operative, sier sysselmester Lars Fause.


Publisert 24.06.2022

10.000 i bot for ulovlig kjøring på sjøis

11 fastboende har fått 10.000 kroner hver i forelegg for å ha kjørt snøskuter ulovlig på sjøisen på Billefjorden i april i år. En tilreisende har fått 10.000 kroner i forelegg for ulovlig kjøring med snøskuter i et verneområde.


Publisert 23.06.2022

Fugleinfluensa påvist på Svalbard

Veterinærinstituttet har påvist smittsom fugleinfluensa (høypatogent aviært influensavirus - HPAI) hos en polarmåke som ble funnet død ved kaia i Longyearbyen i juni. Fugleinfluensa er aldri tidligere påvist på Svalbard, og etter det Veterinærinstituttet kjenner til er dette den første påvisningen av viruset i Arktis.


Publisert 16.06.2022

Er du usikker på hvor det er ferdselsforbud?

SVALBARDKARTET er Norsk Polarinstitutt sitt interaktivt temaatlas over Svalbard der du kan finne visning av et stort omfang av miljødatasett. Her kan du velge mellom ulike tema, blant annet ferdsel som videre gir deg de digitale grensene for ferdselsforbudssonene i kartet.  Lenke til kartet finner du her.


Publisert 14.06.2022

Grunnstøting på Nordvest-Spitsbergen

Ekspedisjonsfartøyet M/S Virgo har grunnstøtt i Fuglefjorden nordvest på Spitsbergen. Det gikk hull på en drivstofftank under grunnstøtingen. Det jobbes med å tette lekkasjen og tømme tanken.


Publisert 11.06.2022

Møte i referansegruppa for verneforslag for nedre Adventdalen

Tirsdag i denne uka hadde Sysselmesteren møte med referansegruppa som skal gi innspill og råd i utarbeidingen av verneforslag for nedre Adventdalen. Verneprosessen kan følges her.