MS Isbjørn 2 under slep til Longyearbyen


MS Isbjørn 2 ble i natt trukket av grunnen i Borebukta og slepes nå av KV Svalbard inn til Longyearbyen. Sysselmesteren har iverksatt etterforskning.

Publisert 23.05.2023

Det var mandag kveld at MS Isbjørn 2, med 11 franske passasjerer og en besetning på fire, grunnstøtte i Borebukta i Isfjorden. Ingen av de ombord ble fysisk skadd og de ble evakuert ut av Sysselmesterens redningshelikoptre.

Båten fikk sterk slagside og det var frykt for en større oljelekkasje. Både Sysselmesterens tjenestefartøy Polarsyssel og KV Svalbard ble sendt til skadestedet. I løpet av natten ble MS Isbjørn 2 trukket av grunn og det er per nå ingen indikasjoner på særlige skader på skipet. Det har heller ikke vært store utslipp fra båten.

Den er nå under slep til Longyearbyen av KV Svalbard, hvor inspektør fra Sjøfartsdirektoratet vil starte sine undersøkelser så fort båten er i havn. Sysselmesteren har opprettet sak og etterforsker hendelsen.