Stor snøskredfare mandag i region vest


NVE melder at det mandag 22. april ventes stor snøskredfare - faregrad 4 – i region Svalbard vest. Det er ikke forhøyet skredfare i selve Longyearbyen ifølge skredvarslingen til NGI.

Publisert 22.04.2024

Værmeldingen sier at det kan komme opptil 70 mm nedbør i regionen de neste to dagene og veldig sterk sørlig vind. Skred kan utløses både naturlig og av skutere eller skiløpere. Folk oppfordres til å unngå alt skredterreng.

Dagens skredvarsel fra NGI for Longyearbyen har lav treffsannsynlighet (grønt). Enkelte naturlig utløste skred kan forekomme i dag, spesielt i forbindelse med skavlbrudd fra Gruvefjellet. Eventuelle skred vil trolig ha begrenset utløp og det forventes ikke skred som kan nå ned til veier kommende døgn, skriver NGI i varselet.

Varsel for region Svalbard vest: Svalbard vest - Snøskredvarsel | Varsom.no