Forelegg for å ha forstyrret hvalross


En tilreisende mann er ilagt et forelegg på 12 500 kroner for å ha forstyrret hvalross.

Publisert 25.04.2024

I går kveld gikk mannen ut på et isflak innerst i Adventbukta og forstyrret en hvalross som lå på isen. Mannen gikk svært nærme hvalrossen og som følge av hendelsen ble Sysselmesteren kontaktet av publikum. Deler av hendelsen ble også observert av flere av Sysselmesterens ansatte.

Sysselmesteren rykket ut og fikk kontroll på mannen. Som følge av hendelsen ble mannen ilagt et forelegg på 12 500 kroner for overtredelse av svalbardmiljøloven § 73 annet ledd, som bestemmer at all ferdsel på Svalbard skal foregå på en måte som ikke fører til unødig forstyrrelse av dyreliv. Forelegget er vedtatt, sier politiadvokat Magnus Rindal Fredriksen.

Sysselmesteren oppfordrer alle til å holde god avstand til hvalross slik at den ikke forstyrres og slik at det ikke oppstår fare for mennesker.