Skuterferdsel i skuterfritt område


Sysselmesteren minner om at det bare er fastboende på Svalbard som har lov til å kjøre snøskuter fram til 1. mars i det skuterfrie området som er markert med grønt på kart A i Forskrift om motorferdsel på Svalbard. 

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 02.02.2023

Tilreisende/besøkende har ikke lov til å kjøre egen skuter i grønt område, heller ikke sammen med fastboende. Dette gjelder for eksempel kjøring til Scott Turnerbreen. Det er heller ikke tillatt å gjennomføre organiserte skuterturer med turister i dette området.

Etter 1. mars er det motorferdselsforbud for alle i dette området.

For kjøring i Sør-Spitsbergen, Forlandet og Nordvest-Spitsbergen nasjonalparker kreves det tillatelse fra Sysselmesteren. Se lenke til Søknad for fastboende om bruk av snøskuter til nasjonalparkene.  

De som har vært på tur skal også rapportere etter turen gjennom skjema på samme nettside. 

Les mer om ferdselsrestriksjoner og se nedlastbart kart via lenker.