Tillater kjøring i skuterfritt område


På grunn av den store snøskredfaren tillater Sysselmannen kjøring med snøskuter fra Reindalen gjennom Tverrdalen og Bolterdalen fram til natt til mandag.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 10.04.2021

- Vi gjør en midlertidig endring i motorferdselforskriften slik at folk som skal hjem til Longyearbyen fra tur skal kunne gjøre et tryggere veivalg under rådende forhold med stor snøskredfare, opplyser miljøvernsjef hos Sysselmannen, Kristin Heggelund.

Endringen gjelder fram til søndag klokken 24.00. Den gir bare åpning for å kjøre gjennom Tverrdalen/Bolterdalen fra Reindalen – ikke i motsatt retning.

Miljøvernsjefen understreker at dette ikke vil bli gjort hver gang det er snøskredfare i terrenget.

Endringen er basert på at den store snøskredfaren har vedvart i flere dager, samt at det har vært påskeferie/vinterferie og mange har vært på tur og skal hjem til Longyearbyen i helgen.

- Ved å gjøre denne midlertidige endringen slipper folk å kjøre i skredutsatte områder som Skiferdalen, Bødalen, Gangdalen, Todalen og Fardalen, sier Kristin Heggelund.

Under de rådende forhold må den enkelte uansett gjøre selvstendige vurderinger i forhold til hva som er trygt når de ferdes i terrenget.

Følg med www.varsom.no.