Stor snøskredfare på Svalbard onsdag 22. november


NVE har varslet om at det er ventet stor snøskredfare - faregrad 4 - onsdag 22. november i region Nordenskiöld Land og Svalbard øst, vest og sør. Det er ikke forhøyet skredfare i selve Longyearbyen ifølge skredbanevarslingen til NGI.

Publisert 21.11.2023

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har varslet faregrad 4 for snøskred for store deler av Svalbard i morgen onsdag 22. november.

Kraftig vindøkning vil føre til stor vindtransport av snø inn i leheng. Den kraftige vinden og nysnøen vil føre til at skred kan løsne av seg selv. Middels store skred er mest aktuelt, men enkelte skred kan bli store. Folk oppfordres derfor til å unngå alt skredterreng. Varselet gjelder for følgende regioner: Nordenskiöld Land, Svalbard øst, Svalbard vest og Svalbard sør. Se www.varsom.no/snoskred/varsling for mer informasjon og oppdateringer.

Det daglige skredvarselet som NGI utarbeider for Longyearbyen, som gjelder fra i dag 21. november kl. 10.00 og til i morgen 22. november kl. 14.00, har lav treffsannsynlighet (grønt nivå).