Stenger vei 300 og opphever evakuering i Nybyen

Kart over ferdselsforbud på vei 300. Grafikk: Longyearbyen Lokalstyre

Vei 300 fra krysset ved det gamle museet og helt opp til Gruvelageret stenges grunnet fare for snøskred fra Platåberget. Samtidig har faren for skred som kan nå bebyggelsen i Nybyen minket, og Sysselmesteren opphever evakueringen i Nybyen fra klokken 13.00 i dag. Ferdselsforbudet opprettholdes i området ovenfor bebyggelsen i Nybyen.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 07.02.2023

På grunn av fare for snøskred har Longyearbyen lokalstyre besluttet å stenge vei 300 på vestsiden av Longyeardalen mellom Gruvelageret og bro 501 (Museumsveien) for all ferdsel. Sysselmesteren har besluttet ferdselsforbud i området inntil videre.

Det har kommet mye nedbør det siste døgnet og kombinert med sterk vind har det ført til pålasting av snø i fjellsiden under Platåberget, som øker faren for skred. Basert på skredfaglige vurderinger fra NGI og NVE, samt værmeldingen for det kommende døgnet, har Sysselmesteren besluttet ferdselsforbud i området mellom Platåberget og vei 300 fra broa og opp til Gruvelageret.

Opphever evakuering
Sysselmesteren opphever evakueringen i Nybyen, men opprettholder ferdselsforbudet i området overfor bebyggelsen.

- Det er fortsatt fare for skred fra Gruvefjellet, men det er liten sannsynlighet for at de vil nå bebyggelsen og derfor opphever vi evakueringen, sier assisterende sysselmester Sølvi Elvedahl.

Beslutningen ble gjort etter et møte mellom Sysselmesteren, Longyearbyen lokalstyre, NGI og NVE i dag.

Sysselmesteren og Lokalstyre følger situasjonen videre i samarbeid med NGI og NVE og vil ta en ny vurdering innen kl. 15 onsdag.

Kart over ferdselsforbud i Nybyen