Etterforsker isbjørn dødsfall


Sysselmesteren etterforsker dødsfallet til en isbjørnbinne på Vindodden. Ungen hun hadde med seg måtte dessverre avlives.

Publisert 07.04.2023

I går kveld oppsøkte en binne med unge hytteområdet på Vindodden ved Tempelfjorden. Bjørnene ble skremt vekk av hytteeiere og la på svøm i fjorden. Etter en stund så man at binna lå helt stille i sjøen med hodet under vann, mens ungen svømte rundt. Sysselmesteren sendte ut helikopter med mannskap fra Sysselmesteren og Norsk Polarinstitutt for å sjekke binnas tilstand. Ved ankomst så man at binna var død. Binna ble fraktet inn til land, og man prøvde å skremme ungen unna. Men etter flere forsøk på å skremme ungen vekk, ble det til slutt besluttet av Sysselmesteren å avlive den.

Bjørnene vil blir brakt inn til Longyearbyen og det vil bli gjennomført en sakkyndig undersøkelse for å finne dødsårsaken til binna.

- Det vil bli foretatt en grundig etterforskning for å finne det objektive hendelsesforløpet, opplyser sysselmester Lars Fause.

Det er per nå ingen mistenkte i saken.