Etterforsker isbjørn dødsfall


Sysselmesteren etterforsker dødsfallet til en isbjørnbinne på Vindodden. Ungen hun hadde med seg måtte dessverre avlives.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 07.04.2023

I går kveld oppsøkte en binne med unge hytteområdet på Vindodden ved Tempelfjorden. Bjørnene ble skremt vekk av hytteeiere og la på svøm i fjorden. Etter en stund så man at binna lå helt stille i sjøen med hodet under vann, mens ungen svømte rundt. Sysselmesteren sendte ut helikopter med mannskap fra Sysselmesteren og Norsk Polarinstitutt for å sjekke binnas tilstand. Ved ankomst så man at binna var død. Binna ble fraktet inn til land, og man prøvde å skremme ungen unna. Men etter flere forsøk på å skremme ungen vekk, ble det til slutt besluttet av Sysselmesteren å avlive den.

Bjørnene vil blir brakt inn til Longyearbyen og det vil bli gjennomført en sakkyndig undersøkelse for å finne dødsårsaken til binna.

- Det vil bli foretatt en grundig etterforskning for å finne det objektive hendelsesforløpet, opplyser sysselmester Lars Fause.

Det er per nå ingen mistenkte i saken.