Status Covid 19 på Svalbard uke 1


I uke 1 2022 ble det registrert 13 positive prøver for Covid 19 i Longyearbyen. Omikron er påvist hos fire av disse.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 11.01.2022

Smittevernoverlege Knut Selmer ved Longyearbyen sykehuss opplyser at man ikke lengre har kontroll på smitteveier til hver enkelt av de positive tilfellene. Med økt smitte på fastlandet og tilreisende hit, er dette å forvente. Nå er det også smittede blant lokalbefolkningen som ikke har vært på reise utenfor Svalbard. Det er ikke kjent hvor de har fått smitten fra. Smittevernoverlegen forventer økning i antallet smittede framover.

Personer med positiv selvtest skal kontakte Longyearbyen sykehus på telefon 79 02 42 00. Disse får informasjon om isolasjon og individuell smittevernveiledning fra sykehuset.

Det er ikke kapasitet til å drive utvidet smittesporing på Svalbard nå. De med positiv prøve informerer selv sine nærkontakter. Nærkontakt finner oppdatert informasjon om karantene på nettsidene til Folkehelseinstituttet: Til deg som er nærkontakt - FHI. Lengden på karantene varierer ut fra vaksinestatusen til hver enkelt.

Det første kjente smittetilfellet på Svalbard testet positivt 6. oktober. Til sammen ble det i 2021 registrert 10 personer med PCR positiv prøve på Svalbard.