Helikopterinspeksjon av breer


Sysselmannen har i løpet av oktober fløyet med helikopter over breområder der det er mye ferdsel spesielt vinterstid. Felles for flere breer er at de ser ut til å «slippe» fjellsidene, og mange brede og langsgående sprekker dannes.  Årsakene kan være flere, men oppvarming og at smelting påvirker bratthetsgraden er noen av dem. 

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 30.11.2020

Se bilder og kart i dokument til høyre.

Sysselmannen understreker at bilder og kart ikke sier noe om forholdene andre steder enn de som er omtalt.  Det betyr med andre ord ikke at det er trygt alle andre steder.

De som ferdes ute i naturen på Svalbard oppfordres som alltid til å ta sine forholdsregler og vare varsomme. Forholdene kan også ha endret seg etter overflyvningene. Sikkerheten er den enkeltes ansvar.

Last ned dokumenter