Oppstart av regelverksarbeid – endring av miljøregelverket på Svalbard


Sysselmannen har sammen med Miljødirektoratet, Riksantikvaren og Norsk Polarinstitutt fått et oppdrag fra Klima- og miljødepartementet om utarbeiding av et felles høringsnotat vedrørende endringer i miljøregelverket på Svalbard. Arbeidet omfatter en gjennomgang av samtlige verneforskrifter, motorferdselforskriften og leirforskriften. Et felles utkast til høringsnotat skal oversendes Klima- og miljødepartementet innen 1. mai.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 27.02.2020

Regelverksarbeidet er en prioritert oppgave og innebærer at frist for ferdigstillelse med forvaltningsplaner for Sentral-Spitsbergen utsettes til 2021. I et felles møte med Miljødirektoratet, Sysselmannen og Norsk Polarinstitutt er arbeidsgruppene som er nedsatt i forbindelse med forvaltnings- og verneplanprosessene informert om oppdraget. Arbeidsgruppene ble invitert til å komme med innspill til regelverksarbeidet innen 15. mars. Endeling forslag til regelverksendringer sendes ut på offentlig høring høsten 2020, og alle kan da komme med innspill til forslaget.

 - Dette arbeidet har høy prioritet fra sentrale myndigheter, og tidsfristene er derfor knappe, sier miljøvernsjef Morten Wedege. Vi setter derfor stor pris på at de etablerte arbeidsgruppene på kort varsel har sagt seg villige til å bidra i denne viktige prosessen.