Sysselmesteren fikk nytt navn 1. juli 2021. Det gamle navnet var Sysselmannen.

Minst to isbjørner


DNA-analyser av vevsprøver og ekskrementer viser at det var minst to isbjørner som oppsøkte Longyearbyen i romjulen. Ut fra situasjonen mener Sysselmannen at det var riktig å avlive isbjørnen natt til 1. nyttårsdag.

Denne saken er skrevet før 1. juli 2021 da Sysselmannen endret navn til Sysselmesteren.

Publisert 03.02.2020

- Allikevel er det viktig at vi tar med oss den nye informasjonen inn i det evalueringsmøtet vi skal ha sammen med Norsk Polarinstitutt 10. februar. Det er helt naturlig at vi diskuterer om dette kan gjøres på en annen måte neste gang, sier sysselmann Kjerstin Askholt.

For mer informasjon, se pressemelding fra Norsk Polarinstitutt og Sysselmannen på Svalbard til høyre.