Test av Nødvarsel 10. januar


Klokken 12 onsdag 10. januar 2024 testes Nødvarsel på mobil og Sivilforsvarets varslingsanlegg over hele Norge, inkludert Svalbard, i en felles nasjonal varslingsprøve.

Publisert 08.01.2024

Det er politiet som sender ut test av Nødvarsel på mobil. Varslingsprøven den 10. januar gjøres over hele landet, rundt kl. 12. Det betyr at mobiltelefoner i hele landet vil vibrere og spille av et høyt lydsignal. På Svalbard vil varslingsprøven sendes alle steder med dekning fra norske teleoperatører, inkludert Barentsburg.

En så omfattende varslingsprøve vil høres godt, spesielt der mange mennesker er samlet og mange enheter vil spille av lyd samtidig. Del derfor gjerne informasjon om varslingsprøven med dine nærmeste, slik at flest mulig er forberedt og vet at dette bare er en test.

Hvem får testen?
Testen går ut over mobilnettet i hele landet. Alle nyere og oppdaterte mobiltelefoner og enheter som befinner seg i Norge og som er koblet på 4G/5G kan motta testen.

Husk å oppdatere telefonen din, slik at du har den nyeste programvaren fra operatøren din. Hvis du ikke har en oppdatert telefon, kan det hende du ikke mottar testen.

Dersom du ikke ønsker å motta testen, må du sette telefonen i flymodus eller skru den helt av i god tid før og etter klokken 12 den 10. januar. Lydløs, lav lyd, dempet varsling og liknende blir overstyrt.

Mer informasjon: https://www.nodvarsel.no/test-av-nodvarsel/