Aldri oppgi bank ID eller passord til noen


Sysselmesteren har fått henvendelser om svindling av personer i Longyearbyen. Du skal aldri oppgi bank ID eller passord til politiet eller andre aktører som ringer deg.

Publisert 14.12.2023

I det siste har Sysselmesteren fått noen henvendelser og anmeldelse på svindling av personer i Longyearbyen. Svindlerens motiv er å skaffe personopplysninger, Bank ID og passord for å tømme kontoen din.

Det er ingen tilfeller der man skal måtte oppgi bank ID eller passord til politiet eller andre aktører som ringer deg. Er du usikker på om det er banken eller politibetjenter som ringer? Legg på, og ring dem opp på sentrale numre som du finner på hjemmesidene deres.

Ta kontakt med Sysselmesteren på telefon 02800 eller per epost til postmottaksysselmesteren@politiet.no hvis du er i tvil.

PS: Det er ikke farlig å ta samtalen, men pass på å ikke oppgi informasjon.