Fungerende assisterende sysselmester i sommer


Aud Ingvild Slettemoen vil fungere som assisterende sysselmester i juli og august.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 25.05.2023

Aud Slettemoen har siden 2017 vært avdelingsdirektør i polar- og nordområdeseksjonen til Klima- og miljødepartementet. Seksjonen har bl.a. ansvaret for etatsstyringen av Norsk Polarinstitutt, den faglige styringen av miljøavdelingen hos Sysselmesteren på Svalbard, samt eierstyringen av Kings Bay AS som drifter Ny-Ålesund. Videre har seksjonen ansvaret for miljøregelverk på Svalbard.

Fra 2009 til 2017 arbeidet Aud Slettemoen som politiadvokat, deretter som statsadvokat i Økokrim, hvor hun var fast tilknyttet miljøkrimavdelingen. I perioden 1996-2009 jobbet Slettemoen i lovavdelingen i Justisdepartementet, før det var hun advokatfullmektig i Wikborg, Rein & Co. Hun er Cand.jur. fra Universitetet i Oslo.

Aud Slettemoen vil arbeide som fungerende assisterende sysselmester fra 1. juli til 31. august.

Portrett av Aud Ingvild Slettemoen
Aud Ingvild Slettemoen.