Statens vegvesen flytter kontor på Svalbard


Skal du ta teoriprøven, fornye førerkortet eller registrere kjøretøyet må du møte opp på Statens Hus i Longyearbyen.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 25.11.2022

Sysselmesteren på Svalbard har sagt opp avtalen med Statens vegvesen. Vegvesenet har derfor inngått avtale med Skatteetaten for å utføre deres tjenester på Svalbard. Vegvesenet skal bruke neste uke på å flytte til Skatteetaten.

Den nye adressen er Statens hus i vei 227-2 i Longyearbyen (det gamle post- og bankbygget). Før jul holder Vegvesenet åpent tirsdag 13. desember og onsdag 14. desember kl. 08.00-15.30. Første åpningsdag etter jul er tirsdag 10. januar. 

Timebestilling fra nyttår

Etter nyttår åpner Statens vegvesen for timebestilling på nett, men fram til jul kan kunder komme innom i åpningstiden. De som skal ta teoriprøve eller ønsker å bestille time kan sende en e-post til rn.skranke.svalbard@vegvesen.no

Kunder kan betale med bankkort (debetkort), men ikke med kontanter eller kredittkort.

Selvbetjening

Fra 21. november kunne innbyggerne og forhandlere på Svalbard ta i bruk flere selvbetjeningsløsninger på vegvesen.no. Forhandlerne kan registrerer nye og brukte kjøretøy selv, og innbyggerne kan av- og påregistrere kjøretøy selv på nett.

Statens vegvesen har oppdatert salgsmelding digitalt for Svalbard. Du trenger derfor ikke kontakte Statens vegvesen etter du har levert salgsmelding.

Årlig kjøretøykontroll

Statens vegvesen vil fortsette å kalle inn kjøretøy til årlige kontroller på Svalbard. Kjøretøykontrollen gjennomføres i Sysselmesterens garasje i Sjøområdet, som tidligere.

Statens vegvesen vil oppdatere åpningstider og informasjon om tilbudet på Svalbard på nettsiden Svalbard servicekontor | Statens vegvesen.