Historiens første politiråd på Svalbard

Deltakerne på det første møtet i politirådet var (f.v.): sysselmester Lars Fause, sysselmesterførstebetjent Elisabeth Barsnes, lokalstyreleder Arild Olsen, sysselmesteroverbetjent Stein Olav Bredli, og fra lokalstyre nestleder Stein Ove Johannessen, administrasjonssjef Arild Hammerhaug, sektorsjef oppvekst og kultur Anne Jahre og sektorsjef teknisk Anne Vera Skrivarhaug. Foto: Sysselmesteren på Svalbard.

Sist fredag ble det etablert politiråd for første gang på Svalbard.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 28.11.2022

På fastlandet har de fleste kommuner et etablert politiråd, og nå har endelig Longyearbyen det samme. Politirådet er et formalisert samarbeid mellom øverste ledelse i Longyearbyen Lokalstyre og Sysselmesteren, og er et strategisk organ for det lokale kriminalitetsforebyggende arbeidet. Målet er at Longyearbyen politiråd skal møtes 2-4 ganger i året for informasjon og erfaringsutveksling.

– Politirådet er et viktig organ for oss å kunne prate med lokalstyret, som har innsikt i forhold som angår byen, kanskje en litt annen innsikt enn det vi sitter med, sa sysselmester Lars Fause ved starten av møtet.

– Politirådet skal ha et overordnet blikk på situasjonen i Longyearbyen og ta strategiske beslutninger og gi føringer til andre fora som allerede er etablert i byen, sa sysselmesteroverbetjent Stein Olav Bredli.

Lokalstyreleder Arild Olsen støtter opprettelsen fullt ut og sa det var viktig for dem å ha tidlig innsats, bl.a. overfor barn og unge i Longyearbyen.

Neste møte i politirådet vil være i mars 2023.