800.000 kroner i foretaksstraff for brudd på våpenloven


Sysselmesteren har ilagt et fransk rederi en foretaksstraff på 800.000 kroner for brudd på våpenloven.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 11.08.2022

Under ransaking av to av skipene til rederiet i sommer ble det avdekket at tre av rederiets skip hadde innført 50 våpen og en betydelig mengde ammunisjon til Svalbard uten nødvendig tillatelse fra politiet.

- I tillegg til foretaksstraffen fikk rederiet inndratt 37 våpen og nesten 3.800 patroner som ble beslaglagt under ransakingene. I tillegg er det inndratt 130.000 kroner, som tilsvarer verdien av ytterligere 13 våpen, opplyser politiadvokat Magnus Rindal Fredriksen hos Sysselmesteren.

- Størrelsen på reaksjonen gjenspeiler at dette er et graverende brudd på våpenloven, sier han.

Bakgrunnen for ransakingen av skipene var en bekymringsmelding fra Sysselmesterens våpenforvaltning. På bakgrunn av denne meldingen besluttet Sysselmesteren å opprette straffesak og iverksette etterforskning.

- Vi har dyktige og observante saksbehandlere i våpenforvaltningen som varslet politiet. Dette viser at systemet fungerer, sier politiadvokat Magnus Rindal Fredriksen.

Foretaksstaffen og inndragningene er vedtatt.