75.000 i bot for brudd på ferdselsbestemmelsene


En utenlandsk turoperatør har fått forelegg på 75.000 kroner for brudd på ferdselsbestemmelsene i Kongsfjorden naturreservat for fugl. I tillegg har ekspedisjonslederen i selskapet fått 20.000 kroner i bot for samme forhold.

Publisert 01.08.2022

Bruddet på ferdselsbestemmelsene skjedde søndag 22. juli. Flere lettbåter fra et ekspedisjonsskip tok seg inn i Kongsfjorden naturreservat for fugl ved Prins Heinrichøya og Dietricholmen, og brøt ferdselsforbudet på 300 meter fra land.

- Vi fikk flere meldinger om hendelsen og dokumentasjon fra vitner, opplyser politiadvokat Magnus Rindal Fredriksen hos Sysselmesteren.

- Vi ser svært alvorlig på hendelsen og håper at folk som ferdes i den sårbare svalbardnaturen etterlever de restriksjonene som gjelder, sier han.

Foreleggene er vedtatt.