Tiltak mot Covid-19 i Longyearbyen


I forbindelse med at det nå er påvist flere tilfeller av Covid-19 i Longyearbyen, anbefaler smittevernoverlegen flere tiltak. Longyearbyen lokalstyre vil også dele ut gratis selvtester.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 11.11.2021

Både fastboende og tilreisende er smittet. Situasjonen ble drøftet på et møte i beredskapsrådet for Svalbard torsdag. Medlemmene i beredskapsrådet er enige om at det foreløpig ikke er behov for å pålegge strenge tiltak.

- Vi oppfordrer folk til å holde avstand og sprite hendene, holde seg hjemme hvis man er syk og teste seg hvis man har symptomer på smitte, sier smittevernoverlege Knut Selmer ved Longyearbyen sykehus.

- Vi anbefaler folk om å bruke munnbind i butikker hvis det ikke er mulig å holde avstand, sier han.

Longyearbyen lokalstyre vil etablere en utdelingsstasjon for selvtester i nærheten av Næringsbygget.

Så snart utdelingsstasjonen er i drift, vil det bli utdelt gratis selvtester til prioriterte grupper i Longyearbyen, i første rekke personer med luftveissymptomer, uvaksinerte nærkontakter og barnehagebarn, skoleelever og studenter.

Det vil bli lagt ut informasjon om nøyaktig plassering og åpningstid for utdelingsstasjonen så snart dette er klart.

- Vi stiller oss bak rådene fra smittevernoverlegen. Vi følger situasjonen nøye framover og har løpende kontakt med smittevernoverlegen og Longyearbyen lokalstyre, samt sentrale helsemyndigheter, sier sysselmester Lars Fause.