Fastboende smittet av Covid-19


En fastboende mann i Longyearbyen er bekreftet smittet av Covid-19. – Longyearbyen sykehus fikk positivt svar på PCR-prøven hans tirsdag ettermiddag, sier smittevernoverlege Knut Selmer i en pressemelding.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 19.10.2021

- Vedkommende er allerede ivaretatt og befinner seg i isolasjon fordi det tidlig var avlagt hurtigtest med positivt svar, opplyser Knut Selmer.

Smittevernoverlegen understreker at det er ingen grunn til bekymring for befolkningen i Longyearbyen. Er man fullvaksinert, skal man ikke foreta seg noe som helst. Man skal kun teste seg hvis man er definert som nærkontakt med vedkommende og blir syk de neste dagene. Da kan man kontakte sykehuset.

- Årsaken til positiv prøve i dette tilfellet er nok smitte påført på fastlandet, før reise til Svalbard, påpeker smittevernoverlegen.

- Det kommer ikke overraskende på oss at det er en positiv prøve blant befolkningen i Longyearbyen nå. Det meste av restriksjoner under pandemien er borte, og det er et mer normalt reisemønster også på Svalbard, sier han.

- Det viktigste framover er å sørge for at flest mulig er vaksinert og at folk følger smittevernrådene.