Opprettholder evakueringen i Nybyen fram til mandag


Basert på snøskredfaglige vurderinger fra Skred AS og værprognosene har Sysselmannen besluttet å opprettholde evakueringen og ferdselsforbudet i Nybyen og oppholds- og ferdselsforbudet på oversiden av bebyggelsen i Lia. Evakueringen og oppholds- og ferdselsforbudet gjelder foreløpig fram til mandag. Da vil det bli gjort en ny vurdering.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 27.03.2021

Sysselmannen hadde en ny vurdering av situasjonen lørdag klokken 16.00 lørdag sammen med Skred AS, Longyearbyen lokalstyre og NVE.

Det er fortsatt meldt sterk sørøstlig vind og snø utover lørdag ettermiddag og kveld og søndag. Det kan blant annet være fare for skavelnedfall som kan utløse større skred som kan nå bygningene som ligger på østsiden av veien i Nybyen. Det kan også oppstå skred i fjellsiden.

Det er fortsatt betydelig skredfare ute i terrenget. Sysselmannen ber folk som er på tur om å ta sine forholdsregler og ikke oppsøke skredfarlige områder. Følg med på www.varsom.no.