Avlyser årets strandryddetokt


På grunn av korona-situasjonen avlyser Sysselmannen årets strandryddetokt. Alle deltakerne får tilbud om å få bli med på ryddetokt neste sommer.

Publisert 08.05.2020

- Vi har i samråd med de ansvarlige for driften av Polarsyssel kommet til at årets strandryddetokt ikke lar seg gjennomføre med tilstrekkelige smitteverntiltak for å ivareta skipets beredskapsfunksjoner, selv med redusert antall deltagere, sier miljøvernsjef Morten Wedege.

Alle deltakerne som har søkt om og fått tildelt plass, får mulighet til å delta neste år. Deltakere som kjøpte plass på auksjonen til TV-innsamlingen, kan overføre plassen til neste år. Listen over reserver overføres også.

- Vi beklager at dette ble utfallet og hadde sett fram til ryddige strender og hyggelige arbeidsdager sammen med deltakerne. Vi håper likevel at det er forståelse for den krevende situasjonen som har oppstått, og håper at så mange som mulig av dem har anledning til å bli med oss neste år, sier Morten Wedege.

Sysselmannen har sendt epost til alle deltakere og reserver med informasjon om beslutningen.