Ny miljøvernsjef hos Sysselmesteren


Katharina Rise er ansatt i åremålsstilling som miljøvernsjef hos Sysselmesteren på Svalbard. Hun overtar etter Kristin Heggelund i september 2023.

Publisert 22.05.2023

Katharina Rise kommer fra stilling som førstestatsadvokat hos Riksadvokaten, der hun har jobbet siden 2011. Rise har jobbet med miljø- og klimaspørsmål i mange år og hos Riksadvokaten har hun hatt et fagansvar for miljøkriminalitet. Hun er også leder for Antidoping Norges påtalenemnd. Rise har juridisk embetseksamen fra Universitetet i Oslo.

- Jeg er svært fornøyd med at jeg får en så kompetent miljøvernsjef inn i ledergruppen min, sier sysselmester Lars Fause.

- Katharina Rise har lang erfaring med miljø- og klimaspørsmål, som hun har hatt interesse for siden studiedagene og hennes ekspertise vil komme godt med i arbeidet vårt innen miljøfeltet, sier Fause.

Rise overtar som miljøvernsjef etter Kristin Heggelund i september 2023.

Katharina Rise
Katharina Rise