Innfører ferdselsforbud på oversiden av Vei 100


Basert på snøskredfaglige vurderinger fra NGI og værprognosene har Sysselmesteren besluttet å innføre ferdsels- og oppholdsforbud på østsiden (oversiden) av Vei 100 fra det gamle sykehuset og hele veien opp til og med Nybyen. Forbudet vil gjelde fra onsdag 5. april kl. 19.00.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 05.04.2023

Sysselmesteren har gjennomført et møte med NGI og Longyearbyen Lokalstyre om skredfaren. NGI har vurdert, på bakgrunn av siste dagers vær samt værprognosene det kommende døgnet, at det kan gå flakskred, eller skavel-brudd som kan utløse skred, fra Gruvefjellet.

Ferdsels- og oppholdsforbudet gjelder altså på oversiden av veien og oversiden av bebyggelsen på østre side av Longyeardalen fra det gamle sykehuset og opp til og med oversiden av Nybyen, og innebærer også at skuterløypa på oversiden av veien er stengt fra kl. 19 i kveld. Forbudet gjelder ikke ferdsel langs selve veien.

Sysselmesteren vil foreta en ny vurdering av situasjonen innen kl. 13 i morgen torsdag 6 april.