Ferdselsforbud på oversiden av Vei 100, Vei 300 forblir stengt


Sysselmesteren har besluttet å innføre ferdsels- og oppholdsforbud på oversiden av Vei 100 fra det gamle sykehuset og hele veien opp til og med Nybyen. Forbudet vil gjelde fra lørdag 8. april kl. 20.00. Vei 300 forblir stengt inntil videre og det er ferdsels- og oppholdsforbud i området.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 08.04.2023

Sysselmesteren har gjennomført møte med NGI og Longyearbyen Lokalstyre om skredfaren. Basert på råd fra NGI og værprognosene har Sysselmesteren besluttet å innføre ferdsels- og oppholdsforbud på oversiden av vei 100, samt opprettholde ferdsels- og oppholdsforbudet langs Vei 300.

Ferdsels- og oppholdsforbudet langs Vei 100 gjelder oversiden av veien samt skuterløypa fra det gamle sykehuset og opp til og med oversiden av Nybyen. Forbudet gjelder ikke ferdsel langs selve Vei 100.

Vei 300 fra bro 501 og opp til og med Gruvelageret forblir stengt og det er ferdsels- og oppholdsforbud i området inntil videre.

Sysselmesteren vil foreta en ny vurdering av situasjonen i morgen søndag 9. april.