Ferdselsforbud på vei 300 inntil videre

Vei 300 fra krysset ved det gamle museet og opp til Huset stenges fra kl. 16:30 i dag og inntil videre grunnet fare for snøskred fra Platåberget. Sysselmesteren har innført ferdselsforbud på oversiden av veistrekningen. Det betyr at lysløypa ikke er tilgjengelig.  

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 27.02.2023

Det har kommet mye nedbør det siste døgnet og kombinert med sterk vind har det ført til pålasting av snø i fjellsiden under Platåberget, som øker faren for skred. Sysselmesteren har derfor besluttet ferdselsforbud i området inntil videre og Longyearbyen lokalstyre stenger vei 300 på vestsiden av Longyeardalen mellom Huset og bro 501 (Museumsveien) for all ferdsel fra kl. 16:30 mandag 27 februar.

Sysselmesteren og Lokalstyre følger situasjonen videre i samarbeid med NGI og vil ta en ny vurdering tirsdag 28 februar.