Melding om videre arbeid med vern av nedre Adventdalen


Klima- og miljødepartementet har i 2022 gitt Sysselmesteren på Svalbard i oppdrag å sende verneforslag for nedre Adventdalen til faglig gjennomgang til Miljødirektoratet. Formålet er å styrke vern av områder med særlig rikt fugleliv i nedre Adventdalen. 

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 24.08.2022

Sysselmesteren meldte oppstart av arbeidet i juni 2019, se Verneforslag for nedre Adventdalen | Sysselmesteren på Svalbard.

Vi fikk konkrete og begrunnede uttalelser til oppstartmeldingen. På grunn av flere store parallelle prosesser ble dette arbeidet satt på vent. Arbeidet blir nå videreført, og uttalelsene som ble gitt i 2019 vurderes fortsatt gjeldende. I tillegg kan de som ønsker frem til 1. oktober 2022 gi nye innspill til prosessen.

Oppdatert kunnskapsgrunnlag for nedre Adventdalen kan lastes ned her: Verneforslag for nedre Adventdalen | Sysselmesteren på Svalbard

Vi ønsker spesielt innspill på:

- nærings- og brukerinteresser i området

- behov og planer om bruk av områdene i fremtiden

- problemstillinger som bør belyses

- avgrensning av områdene

Innspill kan sendes som brev eller e-post til firmapost@sysselmesteren.no

Sysselmesteren vil etter 1. oktober vurdere innspillene, og innen utgangen av året sende verneforslag for nedre Adventdalen til Miljødirektoratet.  Miljødirektoratet gjør en faglig gjennomgang av Sysselmesterens forslag, før det blir en offentlig høring av verneforslaget i 2023.