Test ved reise til Svalbard - oppdatert informasjon


Kravet om negativ koronatest før innreise til Svalbard gjelder alle - også fullvaksinerte. Fastboende på Svalbard får gratis test på Gardermoen og i Tromsø sentrum, skriver regjeringen i en pressemelding fredag ettermiddag.

Publisert 03.12.2021

Alle som reiser til Svalbard må framvise en negativ antigen hurtigtest før avreise. Testen må ikke være eldre enn 24 timer gammel. Negativ selvtest er ikke gyldig som dokumentasjon.

Ved Oslo lufthavn Gardermoen har Ullensaker kommune inngått avtale med Dr. Dropin, som driver teststasjon ved avreise, hvor man kan teste seg gratis. Man kan også teste seg gratis ved Tromsø kommunes teststasjon i Tromsø sentrum.

Man må fremvise dokumentasjon på at man er registrert i befolkningsregisteret for Svalbard (bostedsbevis) for å få gratis test, skriver regjeringen i pressemeldingen. Se hele pressemeldingen i lenke til høyre.