Dømt for uriktig forklaring


En mann i midten av 20-årene er dømt til 14 dager betinget fengsel og en ubetinget bot på 20.000 kroner for uriktig forklaring til politiet i forbindelse med ulovlig jakt på en storkobbe i Svea i juni i år.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 19.11.2021

- Dommen er i tråd med påstanden fra Sysselmesteren, sier assisterende sysselmester Sølvi Elvedahl.

-  Ubetinget fengsel er hovedregelen for å forklare seg uriktig til politiet. Formildende omstendigheter i denne saken er at handlingen var impulsiv og at han ville beskytte vedkommende som skjøt storkobben fra straffeforfølgelse, samt at han til slutt erkjente alt, opplyser Sølvi Elvedahl. 

Dommen er vedtatt av domfelte. 

Vedkommende som skjøt storkobben fikk et forelegg på 20000 kroner, som også er vedtatt.