To omkommet i Hornsund

En kvinne og en mann fra den polske forskningsstasjonen i Hornsund er funnet døde i et skredområde i Hornsund.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 21.05.2019

Sysselmannen fikk melding om ulykken klokken 11.30 søndag.

Kvinnen og mannen hadde dratt ut på tur fra stasjonen fredag. Da de ikke kom tilbake som avtalt innen søndag morgen, dro mannskap fra stasjonen ut for å lete etter dem. De to omkomne ble funnet noen timer senere i et vanskelig tilgjengelig skredområde under fjellet Kamkrona øst for stasjonen. De har falt flere hundre meter nedover en bratt fjellside.

- Vi sendte et helikopter med lege og politi fra Sysselmannen for å undersøke hva som har skjedd, samt følge opp de øvrige ansatte på basen. De omkomne er nå bragt til Longyearbyen, sier sysselmann Kjerstin Askholt.

Sysselmannen har satt i gang varsling av de pårørende.

Det er til vanlig 14 personer på den polske forskningsstasjonen i Hornsund, som ligger cirka 13 mil sør for Longyearbyen.